stockholm.villa-sverige.se: Villa i Stockholm

Villa i Stockholm

Om Stockholm Sveriges huvudstad Stockholm, breder ut sig över 14 öar i Mälaren och blickar ut mot Östersjön. Med stadens vackra arkitektur, gamla slott och museum, förmedlar Stockholm sin 700 år gamla historia. Detta kan du framförallt uppleva i Gamla Stan. Här får du vandra över kullerstensgator, passera gamla k-märkta byggnader, det Kungliga Slottet och många gotiska kyrkor. Kring alla gatuhörn finns mysiga caféer, restauranger och Svenska designbutiker Ta en god kaffe på ett av Stockholms alla fina caféer innan du ger dig ut på en ordentlig shoppingrunda bland gallerior och designbutiker på vackra Östermalm eller åk till Södermalm för att shoppa bland coola vintageaffärer och retrobutiker. Stockholm är också en spännande stad för studenter. Skolor så som Handelshögskolan, Stockholms Universitet, Berghs School of Communication och Karolinska Institutet är några av alla de universitet som finns att välja mellan i staden.

 

Näringsliv i Stockholm Stockholm anses vara Sveriges finansiella centrum. Många svenska banker och finansinstitut har sina huvudkontor här, häribland Handelsbanken, Swedbank och Nordea. Staden har ett stort varierat arbetsutbud, varav tjänste- och servicesektorn motsvarar kring 85 % av alla arbetstillfällen i staden. Bland dem störta företagen i Sverige är 45 % etablerade i Stockholm.

 

Stockholms Kommunaltrafik Staden har ett stort utbud av bostäder inom Stockholmsregionen. Många arbetar i stadskärnan men är bosatta strax utanför staden då den utvecklade kommunaltrafiken gör det enkelt och smidigt att transporteras in till city och närliggande orter.

 

Stockholms Geografi Inom Stockholmsområdet bor det ca 900 000 invånare, men totalt nästan 2 miljoner inräknat de orter som avgränsar till inre Stockholm, häribland Lidingö, Täby, Bromma, Danderyd och Nacka. Klimatet är karaktäriserat av kalla vita vintrar, och varma grönskande somrar. Stockholm är känt för att vara otroligt vackert! Staden består av 14 öar, omringat av vatten och fyllt med parkområden och skog.

 

Värt att besöka i Stockholm - Stockholms skärgård - Gamla Stan - Vasamuseet på Djurgården - Djurgården med nöjesparken Gröna Lund och djurparken Skansen

 

Länkar om Stockholm:

Karta över Stockholm

Om Stockholm på Wikipedia

Facebook-sida för Hyrsbostäder i Stockholm
Sök hyresbostad i Stockholm på Facebook

Om du är i köptankar av en villa, är det viktigt att du undersöker marknaden grundligt. Priserna på villor har stigit de senaste åren, men utbudet är stort och det finns goda möjligheter att göra en bra investering och hitta en villa som fyller dina behov. Klicka på länkarna till vänster för att påbörja din sökning efter villor till försäljning.

Icon CO2 neutral website English transparent.png